Bugetare participativă
Bugetarea participativă presupune transformarea ideilor cetățenilor în realitate, prin propunerea și implementarea proiectelor izvorâte din comunitate, concretizată în colaborarea dintre cetățeni și autoritatea publică locală.
Ca locuitor al Ploieștiului, mi-am dorit în ultimii ani ca ideile cetățenilor să fie implementate de autoritatea publică, deoarece avem mulți oameni inteligenți și creativi în orașul nostru.
Îmi place să mă inspir în acțiunile mele din modelele de bune practici din Europa și din orașele civilizate din România. Așadar, m-au documentat și am studiat cu atenție proiectele implementate în alte zone cu ajutorul bugetării participative și am decis că vreau acest lucru și pentru Ploiești.
10 decembrie 2020
Discuții cu reprezentanții Primăriei pentru a afla istoricul orașului în privința bugetării participative. Am constatat cu stupoare că niciodată în bugetul local nu fuseseră incluse ideile cetățenilor.
11 decembrie 2020
Discuții cu Primarul și cu reprezentanții Direcției economice din cadrul Primăriei pentru includerea unei linii dedicate bugetării participative în bugetul local.
Ianuarie-martie 2021
M-am documentat, am studiat și am redactat proiectul de hotărâre de Consiliul Local, alături de Răzvan Stănciulescu
18 martie 2021
Alți câțiva colegi din opoziție s-au alăturat proiectului
25 martie 2021
Direcția economică din cadrul Primăriei Municipiului Ploiești propune aprobarea proiectului, astfel cum acesta a fost inițiat și redactat de mine
14 mai 2021
Consiliul Local emite Hotărârea nr.153/14 mai 2021
Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii locali, care au dorit să devină cu toții inițiatori ai acestuia.
